• 01

Nivát is "válságálló" változatban kezdte gyártani a Lada

2022.08.23.

A Granta után a terepjárókból is kiveszik a modern elektronikát és a biztonsági rendszereket.

Togliattiban hosszú leállás után újra összeraktak egy Nivát -, vagyis nem is egyet, Avtograd szerint egyenként 13 Legend és Travel kocsit. Ahogyan az várható volt, a konfigurációjuk "válságálló".

Mindkét SUV elvesztette az ABS-t, az ERA-GLONASS pánikgombot, a légzsákokat és hazai biztonsági öveket kapott. A Niva Legend belseje ugyanaz maradt, a Niva Travel az egyszerűsített Granta Classic '22 négy küllős kormánykerekét kapta - az egyetlen olyan Lada-modellét, amely jelenleg sorozatgyártásban van. Az árak 678 300 rubelről (kb. 4,5 millió forintról) indulnak a négyajtós karosszériáért: ez körülbelül 50 000 rubellel kevesebb, mint a válság előtti Granta Standard ára, amely korábban a legolcsóbb Lada volt.

Múlt héten Maxim Szokolov, az Avtovaz új elnöke bejelentette, hogy a Niva Legend sorozatgyártása júliusban, a Niva Travelé pedig augusztusban indulhat újra. Azt is elmondta, hogy a vállalat három-négy éven belül új járműplatformot tervez a Vesta know-how felhasználásával. Ebben az évben 1 milliárd rubelt költenek kutatásra és fejlesztésre. A Vesta, amelyet februárban mutattak be részben, Szokolov szerint 2023 előtt nem kerül gyártásba.

Korábban az a hír járta, hogy július végén az Avtovaz újraindítja a Lada Largus gyártását is, méghozzá tisztességes ütemben - körülbelül napi 300 darabot. Az ugyanerre a B0 platformra épülő XRAY ferdehátú azonban az importált alkatrészek hiánya miatt talán soha nem tér vissza.

Forrás:www.motor1.com

vissza

Hozzászólások

Kapcsolat

Tel: +36-30/710-4374
E-mail: info@mindenamilada.hu


Újdonságok

Classic női pulóver

Classic női pulóver Ár: 6 990 Ft
Új

Autosport gyerek póló

Autosport gyerek póló Ár: 2 790 Ft
Új