• 01

A legkeményebb terepralin edzett Lada Nivára bukkantak

2019.08.10.

A legkeményebb terepralin edzett Lada Nivára bukkantak

1981-ben indult ez a Lada Niva a Párizs-Dakar-on, melyet hosszú évek után újra megtaláltak. Az orosz vast megviselte az idő.

A ’70-es évek elején kezdődött a Lada Niva fejlesztése, melynek során egy olyan autó megtervezése volt a cél, ami több igényt is kielégít, megbízhatóan működik és strapabíró eszköze lesz a Szovjetunió dolgos népének. Az oroszokban viszont tobolt a hidegháborús bizonyítási vágy, ezért még egy olyan versenyre is beneveztek a Lada Nivával, mint a neves Párizs-Dakar tereprali.

Jeansonék egyébként egészen 2009-ig megtartották az autót, akkor 1,5 millió forintos összeget adott érte nekik a második tulajdonos. A Niva a mai napig eredeti állapotban van és most bukkantak újra a nyomára. Az állapota azonban már közel sem szívderítő, erőteljesen felújításra szorul és hiányos is.

A versenyt akkor egy Range Rover nyerte, a harmadik helyen azonban egy Lada végzetet, de nem Jeansonék Nivája volt az. Ők sajnos nem tudták befejezni a versenyt. Az újra felfedezett autót szemptemberben, egy londoni árverésen lehet megkaparintani. A becslések szerint akár 50 ezer angol font (18 millió forint) fölé is csúszhat a végösszeg.

Forrás : vezess.hu

vissza

Kapcsolat

Tel: +36-30/834-4280
E-mail: info@mindenamilada.hu


Újdonságok

WTCC kapucnis pulóver

WTCC kapucnis pulóver Ár: 8 290 Ft
Új

VFTS öngyújtó

VFTS öngyújtó Ár: 2 590 Ft
Új

Akciós termékek

Lada váltó póló

Lada váltó póló Akciós ár:
3 990 Ft helyett
2 490 Ft
Új

Russian freestyle softshell …

Russian freestyle softshell dzseki Akciós ár:
13 990 Ft helyett
7 990 Ft
Új